Sabrina Roijen is het gezicht achter Studio Rood. Zij maakt verhalen beeldend door middel van fotografie. Fotografie is een middel om verhalen te vertellen, zonder ook maar enig woord te hoeven gebruiken. Verhalen die door middel van beeld vereeuwigd worden.
Met haar fotografie wil zij het ontastbare, tastbaar maken; emoties op beeld vangen, bepaalde gevoelens naar boven halen, maar bovenal: momenten doen herbeleven.
Fotografie in allerlei vormen.
Jaarlijkse deelname aan Plateaukunst.
In 2010 heb ik mijn Master of Fine Arts behaald aan de PXL-MAD School of Arts in Hasselt (BE).
In installaties van porselein en tekening verken ik de grenzen tussen realiteit en verbeelding, zekerheid en vermoeden, verlangen en afkeer.
In een wereld met steeds ‘diffusere’ waarheden bevraag ik de houding van de mens die alles wil doorgronden.
Dit najaar is mijn werk te zien tijdens plateauKunst 2024.
Sinds 1990 ben ik professioneel werkzaam als docente tekenen en schilderen.
Momenteel geef ik les bij de VAM ( voorheen Kumulus ) en in Toon Hermans huis in Maastricht.
Ik werk zowel met groepen als met individuen , in het atelier en buiten.
Verder houd ik mij bezig met fotografie en geef ik sinds enkele jaren beeldende therapie op individuele basis.
Jaarlijks organiseert Wanda Reiff PlateauKunst, een evenement dat zich kenmerkt door het informele karakter. Actuele kunst in een unieke omgeving: in boerderijen, schuren, een molen, een kasteel, op zolder, ateliers en in weilanden gelegen in een prachtig landschap op het plateau van Margraten. Op plateauKunst ziet u elk jaar werk van professionele hedendaagse kunstenaars van Limburgse bodem, maar ook uit de rest van Nederland en uit het buitenland. Van aanstormend talent tot gevestigde namen.
Creatieve fotografie met oog voor licht, sfeer en detail. Fotografie in opdracht, eigen werk en cursussen en workshops fotografie om mijn passie voor mooie beelden maken door te geven.
Beeldend kunstenaar gefascineerd door de zon, maan en sterren.
Wandkleden, prenten, collages en alternatieve fotografie.
De Fotogroep Dracula is in 1978 begonnen als onderafdeling van de jongerensociëteit Dracula. Sinds 2018 is de Fotogroep een zelfstandige vereniging. De vereniging heeft elke maand een bijeenkomst waar foto’s worden bekeken en besproken. Naast de jaarlijkse expositie worden uitstapjes, doe-avonden en workshops georganiseerd.
Als beeldmaker en fotograaf vertaal ik de wereld naar een verhaal. Geïnspireerd door persoonlijke en maatschappelijke thema’s ga ik onderzoekend en meedenkend te werk. Ik observeer alle menselijke eigenaardigheden en de dingen die om ons heen gebeuren door middel van sociale documentaire of conceptueel werk. Hierdoor ben ik altijd opzoek naar hoe ik een bijdrage kan leveren aan een betekenisvolle samenleving.
Culturele broedplaats waar kunst, natuur en wetenschap samenkomen, duurzaamheid en eigenzinnigheid centraal staan, waar ambacht en innovatie elkaar versterken, waar nieuwsgierigheid gevierd wordt en kennis gedeeld.