Vrijheid is een grondrecht. Generaties voor ons hebben hiervoor gevochten. Het is belangrijk om dit recht te bewaken. Voor onszelf, voor elkaar en voor de toekomst van onze kinderen.

Als je mag zijn wie je bent, als je kunt bewegen zoals je wilt, als je kan juichen, mag springen, kan ademen en mag zingen, dat is een vrijheid die wij door willen geven.  

Vier woorden vormen een tijdloze kern van vrijheid. Deze woorden worden in een bronzen plaquette gegoten. Een materiaal dat al vijfduizend jaar wordt gebruikt en minstens even lang zal kunnen voortbestaan om dit grondrecht te verzegelen. 

Het ontwerp wordt gegoten met een opliggende letter. De woorden worden opgepolijst op een donker gepatineerde ondergrond om ze te laten spiegelen in het daglicht. 

Maarten van den Berg

Om het bronzen beeldwerk te verankeren kan deze in de bestrating worden gelegd of in een muur worden verankerd. De plaats van het werk is een nader te bepalen juiste zichtlocatie. 

Over Maarten van den Berg

Maarten van den Berg (1970) is dichter en beeldhouwer die woont en werkt in Zuid-Limburg. Zijn werk kenmerkt zich door een onmiskenbare romantische inslag langs rouwranden van de dagelijkse realiteit. Zijn dichtregels en beeldhouwwerk zijn op talloze plekken terug te vinden in de openbare ruimte. Op straten, pleinen, schoolgebouwen, op fabriek, brug en gemeentekantoor, langs kerken, in restaurants en cafés. Daarnaast publiceerde hij vijf dichtbundels en werd opgenomen in diverse bloemlezingen. Zo beschrijft hij een rauwe zoektocht naar verstilling, over stadsmatrozen, verdronken liefde, gevlochten eenvoud, over schoonheid, troost en vechtlust.